Az Útravaló Ösztöndíjprogram lényege, hogy a rászoruló hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók tanulmányi előmenetelét, továbbtanulását ösztöndíjjal és mentori támogatással segítse. 

A Magyar Kormány biztosítani kívánja a tartós munkanélküli, gazdaságilag versenyképtelen társadalmi réteg gyermekei számára az oktatási rendszeren keresztül a társadalmi és gazdasági életben való sikeres integrációt. A 2005 óta működő program átfogó célja a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségének elősegítése, a fiatalok továbbtanulásának, szakma, érettségi és diploma szerzési esélyeinek javítása, a számukra elérhető ösztöndíjrendszer megújítása, valamint a természettudományos érdeklődésű tanulók tehetséggondozása.

Iskolánkban az Útravaló ösztöndíjprogram keretén belül a tanulókat egy-egy mentori feladatokat ellátó tanár segíti tanulmányai során, és felkészíti érettségit adó középiskolában való továbbtanulásra.

A 2017-2018-as tanévben 8 tanulóra pályáztunk (7. osztály: Orsós Anett, Orsós Bianka, Piszker Ramóna, Troll Szabina; 8. osztály: Orsós Erzsébet, Orsós Lajos, Fenyvesi Bernadett, Kőszegi Richárd).

A 2016-2017-es tanévben négy mentor látta el a feladatot.

Mentor és tanulók:

Mentor:
Mentorált tanuló:
Diószegi Antalné Orsós Lajos 7. osztály
  Kőszegi Richárd 7. osztály
   
Fuchs Károlyné Nagy Cintia 8. osztály
  Orsós János 8. osztály
   
Kisvári Ágnes Orsós Dávid 8. osztály
  Orsós Renáta 8. osztály
  Kalányos Bettina 8. osztály
   
Tornyi Csabáné Fenyvesi Bernadett 7. osztály
  Orsós Erzsébet 7. osztály
   

 

 

 Igazgatói munkakörre pályázati kiírás

 

Beiratkozás a 2019-2020. tanévre 

KAFFEE projekt

Elektronikus ügyintézés felhasználói segédlet és projekt tájékoztató

Iskolánk március 15-i ünnepi műsora